přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Rakousko, Neusiedlersee,
Strandcamping Podersdorf Am See (11.4.-13.4.2009)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 350 km
  • Doba jízdy: 4-5 hodin
  • Cena kempu (2+1 noc): 630,- Kč (komplet)
  • Odkaz na kemp: http://www.podersdorfamsee.at/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 8,5
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,5
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 9,0
  • GPS: 47°50'54,88"N - 16°49'19,77"E

Fotografie

Strandcamping Podersdorf Am See

Pohled na recepci

Kemp je na vysoké úrovni, rozlehlý, má 600 míst, povrch travnatý, rozparcelovaný. Dost stromů, takže o stín není nouze. Cesty ze zámkové dlažby.

Kemp

Pohled na kemp

Místo s výhledem na jezero je suprové. Při pobytu automaticky obdržíte Neusiedler Card. Karta opravňuje ke vstupům gratis nebo za poloviční ceny.

Pláž

Pohled na pláž

Jezero s průměrnou hloubkou 80 cm je brzy teplé. Ráj pro surfaře, vítr díky rovině bývá odpoledne na kola až nepříjemný. Koupání na pískové pláži.

Parcely

Pohled na hlavní ulici

V kempu veškeré vybavení, sociálky v bezvadném stavu a perfektní čistotě. Pečivo každé ráno u recepce ve stánku, včetně nedělí a svátků.

Okolí jezera

Mapa okolí jezera

Mapu na kola zakoupíte na recepci za 0,5 €. Okolí je doslova plné cyklostezek. Převýšení tras je takřka nulové. Na 60 km jsme naměřili celkem 21 metrů.

Neusiedlersee

Pohled na jezero

Veliké množství vodního ptactva a zvířat lemuje cyklostezku podél jezerní stezky, jak se nazývá trasa s označením B20. Začíná před kempem.

Cyklostezky dálničního typu

Cyklostezka

Stezky jsou z 90% asfaltové. V mapě je velké varování typu: Pozor!! Tento úsek není vyasfaltován! To v nás vzbudilo docela úsměv. Ale i ty jsou parádní!

Označení tras

Křižovatka pro kola

Označení je jak na stezkách tak i na značkách podél stezek. Informační panely jsou samozřejmostí. PIT stopy tak po 10 km. Děti musejí mít přilbu!!

Odpočívadlo pro kolaře

Odpočívadlo s vodou

Také takto vypadá místo pro zastávku. Pitná studená voda, která Vás osvěží. Pro cykloturistiku zde dělají opravdu hodně. Věže na vyhlídku jsou všude.

Laguna

Laguna jezera

Je součástí naučné stezky. Krásné přírodní scenérie potěší snad každého cyklistu. Navíc vše v klidu, tichu a pohodě. Nezapomeňte si vzít dalekohled!

Městečko Illmitz

Kolstel v Illmitzu

Tak sem jet na kole doporučujeme zásadně PŘED OBĚDEM! Spousta různých restaurací a pizzerií s veškerou kuchyní, která Vás jen napadne.

Jezero Zicksee u St. Andra

Jezero Zicksee

V tomto městečku je také moc hezký kemp. Jen část je ale přímo u jezera Zicksee. Ceny lepší než v Podersdorfu. Výtečné PIT stopy.

Větrný mlýn v Podersdorfu

Větrný mlýn

Tento funkční větrný mlýn je atrakcí Podersdorfu. Je jen škoda, že na prohlídku se musíte telef. objednat předem. Moc hezká zastávka.

Maják v Podersdorfu

Maják

Příjemné posezení u majáku v přístavu. Je obklopen restauracemi. Večerní posezení při procházce se Vám vysloveně nabízí. Lze vjet i s kolem!

Jezero Lange Lacke

Pohled na jezero Lange Lacke

Neméně krásný kousek přírody nacházející se nedaleko Podersdorfu. Doporučujeme jej navštívit a posedět v nedaleké hospůdce při dobrém vínku.

Stezka podél Neusiedlersee

Stezka okolo jezera

Ve všech vesnicích a městech jsou servisy kol, prodej veškerého sortimentu výbavy a náhradních dílů. A ceny nejsou vůbec špatné, ba naopak.

Podersdorfský přístav

Podersdorfský přístav

Je dobré si naplánovat trasu s možností plavby po jezeře na druhou stranu. Cena 6€ za dospěláka, s kartou za polovic. Jezdí tady asi cirka 6 rejdařů.

Warmsee

Warmsee s cyklostezkou

Další cíl, který by jste mohli v oblasti jezera navštívit. Je v blízkosti odbočky od trasy B20, kterou jsme absolvovali. Možná že stativ by nebyl od věci.

Recepce

Recepce kempu

Klimatizovaná recepce s příjemnou obsluhou, kde "nafasujete" i pytel na odpadky. Odpad se samozřejmě třídí, jsou na to i dost háklivý.

Neusiedlersee západ slunce

Západ slunce nad jezerem

Určitě se vrátíme ...

Copyright © 2007 Benešovi