přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-Máchovo jezero, Borny (1.9.-8.9.2001)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 100 km
  • Doba jízdy: 2 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 160,- Kč (žetony teplá voda)
  • Odkaz na kemp: http://www.campborny.cz/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 4,5
  • GPS: GPS: 50°35'17,1N - 14°39'23,3E

Fotografie

Kemp

Kemp

Kemp se nachází na břehu Máchova jezera. Po sezoně, tj. od 1. září jsme v kempu jediní. SLužby které jsme si zaplatili už nefungovali. Sleva byla nutná.

Kemp Borný

Kemp Borný

Kemp není rozparcelován. Rovinu budete hledat dlouho a hedně těžko. Vše je pod borovicema. Kemp je rozlehlý. Je pak poměrně všude daleko.

Jezero

Jezero

Okolí Máchova jezera je hezké. Lze podnikat hezké výlety na kole, ať už okolo jezera nebo k zajímavým místům v blízkém okolí, např. na Bezděz.

Pláž

Pláž

Část kempu slouží v letních měsících současně jako veřejné koupaliště. Migrace lidí žádného karavanistu určitě nenadchne. Trezor v karavanu je nutný.

Kemp

Kemp

Jedná se více méně pouze o prostor u jezera. Ještě že jsou v okolí kempu zajímavé objekty. Třeba jakési kamenné mohyly. Viz obrázky dále.

Sociálky

Sociálky

Takovéto jsou jediné sociálky na place kempu. Ještě jedny jsou v budově recepce. Teplá voda teče za populární žetony. Umakart jsem ani nefotil.

Bezděz

Bezděz

V pozadí jezera je vidět hrad Bezděz. Uvádíme jej jako tip na hezký výlet. Z kempu je vzdálenost necelých 20 km. Z hradu je krásný výhled na okolí.

Cyklostezka

Cyklostezka

Asi nejhezčí a současně nejobtížnější místo na stezce okolo Máchova jezera. Kamenné koryto kterým se musí projít! Pak už je stezka opět pohodová.

Mohyly

Mohyly

Stezka Vás zavede k velice zajímavým přírodním úkazům. Kamenné mohyly různých tvarů a výšek. Na některé se nechá dokonce vylézt. Doporučujeme.

Stezka

Stezka

Co se týká jídla a občerstvení tak vše se odehrává na jižní straně Máchova jezera. V Doksech nebo ve Starých splavech. Jinak už nic. Je po sezoně.

Copyright © 2007 Benešovi