přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Švýcarsko,Lichtenštejnsko-Bodamské jezero (10.8.-19.8.2002)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 570 km
  • Doba jízdy: 7-8 hodin
  • Cena kempu (2+1 noc): 660,- Kč (komplet, vč. teplé vody)
  • Odkaz na kemp: http://www.campingplatz-gohren.de/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 8
  • GPS: 47°35'17,0N - 9°33'10,0E

Fotografie

Vaduz

Vaduz

Na fotce je skoro 90% Lichtenštajnska. Toto je hlavní město. Z kempu v Gohrenu je to sem necelá hodinka cesty. Přes rakouský Bregenz je to nejblíže.

Vaduz hrad

Vaduz hrad

Tak tady bydlí panovník. Vyšplháte nad město a nepustí Vás ani na nádvoří! To jsou škudlilové. ALe ten výhled za ten výstup určitě stojí!

Lindau přístav

Lindau přístav

Lindau je pěkný a pohodový přístav, 14 km od kempu v Gohrenu. Do Bregenz můžete pokračovat podél jezera po hezké cyklostezce bez hranice.

Lindau

Lindau

Z tohoto města startují i lodě na jízdy po jezeře. Ať už okružní nebo normální doprava do Kostnice nebo Meersburgu. Po městě spousta cyklostezek.

Bregenz

Bregenz

Na fotografii v pozadí na konci této cyklodálnice. Akorát pozor na bruslaře! Jeden pád jsme viděli a nevypadalo to moc dobře. Ale dobře dopadlo.

Konstanz

Konstanz

Kostnice se nám také líbila. Všude jsme jezdili na kolech tak jako ostatní. Vlastní semafory a přednosti před auty to je velká paráda.

Mainau

Mainau

Na tomto květinovém ostrově (celodení vstupné dospělí 10 Euro) si určitě odpočinete. Kdo holduje rostlinkám tak jeden den nestačí.

Mainau ostrov

Mainau ostrov

Na ostrov z kempu autem na převoz v Meersburg. Převoz není drahý (Auto,2+1) za 10 Euro. Ušetříte cca 60 km. Jednou to objet ale chce.

Ravensburger Spieleland

Ravensburger Spieleland

Necelých 15 km z kempu je veliký zábavní park. Hezké atrakce i pro dospělé. Vstup 17 Euro za osobu, celodenní parking za 2 éčka. Super den, doporučujeme.

Zurich

Zurich

Po Švýcarsku musí mít dálniční známku i karavan. Auto samozřejmě ale nikde to nepíšou jak jsme z hranic zvyklí. Známka stojí 24 SFR na týden.

Zurich

Zurich

Zurich je město cyklistů, Porsche a Ferrari. Tolik takových aut za jeden den jsem neviděl. Velice pohodové a superčisté město. Vše jde s úsměvem.

Zurich dominanta

Zurich dominanta

Auto doporučujeme nechat u vlakového nádraží u jezera, kde je obrovské parkoviště. Cena za parkování je symbolická, vychází to asi 100 Kč za den.

Copyright © 2007 Benešovi