přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Morava-Lednice, kemp Apollo (17.8.-24.8.2007)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 260 km
  • Doba jízdy: 3-3,5 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 340,- Kč (komplet)
  • Odkaz na kemp: http://www.atcapollo.cz/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 7,0
  • GPS: 48°47'8,4"N - 16°49'35,1"E

Fotografie

Kemp Apollo

Kemp Apollo

Kemp je poměrně rozlehlý, bez parcel na trávě. Hodně se mění návštěvníci. Sociálky v pohodě, restaurace také. Čerstvé pečivo vedle recepce.

Apollónův chrám

Apollónův chrám

Nedaleko kempu je tento objekt (1,5 km). Je bohužel za plotem takže se k němu blíže nedá. Asi je to po restituci. Docela škoda hezkého výhledu.

Nový dvůr

Nový dvůr

Kdo má rád koně tak se tady určitě pokochá pohledem na krásné plnokrevníky a tréninkovou dráhu v okolí. Snad také dokončí rekonstrukci.

Tři Grácie

Tři Grácie

Moc hezká zastávka. Zadní část ještě rekonstruují. Pěkný rozhled na Lednické rybníky a Rybniční zámeček na protějším vršku. Bacha na auta.

Hraniční zámeček

Hraniční zámeček

Nejhorší obsluha v této nóbl (hogo-fogo) restauraci za celé dny pobytu na Moravě. Jinak zámeček je moc krásnej! Servírky jen ta práce moc nebaví.

Rybniční zámeček

Rybniční zámeček

Pod tímto zámečkem je možná zajímavější bunkr, od kterého budete tuto budovu fotografovat.

Zámek Lednice

Zámek Lednice

Asi skvost Lednicko-Valtického areálu. Na prohlídku včetně parku si klidně nechte celý den. Snad to bude stačit. Kola do parku nesmí. Pouze tlačit!

Janův hrad

Janův hrad

Tak sem je nádherná vyjížďka na kole s velice příjemným PIT stopem. Za 40,- kaček Vás pustí i dovnitř a hodně zajímavého Vám povědí. Doporučujeme.

Svatý Hubert

Svatý Hubert

Také hezké místo! Zde se nelekněte chlapíka, který Vám z ničeho nic začne z pod stromu vyprávět dějiny tohoto místa. Kupte si od něj alespoň pohled.

Randez Vous

Randez Vous

Je součástí naučné stezky. Je v rekonstrukci a už teď to vypadá moc hezky. Nedaleko je do Valtic, jede se pěkně z kopečka.

Kolonáda Reistna

Kolonáda Reistna

Tak sem jet na kole doporučujeme zásadně PŘED OBĚDEM! Velký škrpál a je lepší jet po silnici než vinicí. Jinak kolonáda je nádherná!

Pohansko

Pohansko

Trochu z ruky, musí se sem jet sólo. Ale vyjížďka je to sem parádní! Ještě že vojáci sundali ze střechy vyhlídkovou věž! To vypadalo ...

Obelisk

Obelisk

Postaveno na počest kohosi v jakési válce v jistém století. Koho to zajímá přesně tak sem musí dojet a přečíst si to. Nebo alespoň vyfotit.

Hodky a hody v Pavlovicích

Hodky a hody v Pavlovicích

Třídenní veselice, prý náročná na dovolenou a játra, jak nám sdělila místní neokrojovaná domorodkyně moravanda. Tomu jsme vcelku uvěřili.

Skalní mlýn

Skalní mlýn

Jeden den jsme věnovali výletu do Moravského krasu. Z kempu 85 km, po dálnici za hodinku jste tam. Chtěli jsme na Macochu a do jeskyň.

Kateřinská jeskyně

Kateřinská jeskyně

Jako předkrm jsme si dali tuto jeskyni. Nezapomeňte si s sebou vzít něco teplého na sebe. V jeskyni je opravdu chladno. Okolo 7 stupňů.

Macocha

Macocha

Žádný příjemný pocit koukat dolů to pro mne není. Necelých 140 metrů. Neházejte dolů kameny, chodí tam lidi !

Lanovka na Macochu

Lanovka na Macochu

Kdo použije vláček v kombinaci s lanovkou tak nemusí udělat ani krok a vše uvidí. Na Macochu pěšky je lepší po žluté a po modré pak zpátky!

Punkevní jeskyně

Punkevní jeskyně

Raději si udělejte rezervaci. Alespoň telefonickou. Aby se Vám nestalo že na daný den už se dovnitř nedostanete. Lodičky jsou moc hezký.

Dno Macochy

Dno Macochy

Zde budete stát před nástupem do lodiček. Moc hezký pohled na strmé skalnaté stěny Macochy.

Copyright © 2007 Benešovi