přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Německo-U jezera Murner See (3.7.-7.7.2009)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 250 km
  • Doba jízdy: 3 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 620,- Kč (komplet)
  • Odkaz na kemp: http://www.see-camping.de/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 7,5
  • Sleva pro majitele CCI karty: Ano/5%
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 6,5
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 8,0
  • Najeto v regionu na kole (km): 150,0
  • GPS: 49°20'46,72"N - 12°12'29,11"E

Úvodník

Německá "Třeboň", jak jsme si nazvali tuto oblast nedaleko českých hranic, se nám opravdu zalíbila. Z Prahy cesta skoro pořád po dálnici až na posledních asi 20 km. Na kola úplně super. Dle našeho vkusu a zvyku jsou stezky/trasy "přeznačkované" protože jsou zde i různé trasy pro chodce ještě navíc rozdělených do několika výkonnostních skupin. A navíc nemají pro tuto oblast pořádnou mapu!! Je vcelku běžné, že řidiči, když Vás vidí pobíhat na křižovatce s "nějakou" mapou, zastaví a rádi Vám pomohou se zorientovat.

Fotografie

Camping Park Murner See

Ulice v kempu

Kemp je rozparcelovaný, travnatý povrch. Perfektně vysekaná tráva, ohraničení pomocí dlaždic. V zadní části kempu větší klid, ale dál k sanitě.

Parcela

Pohled na parcelu v kempu

Elektro pro ty kdo potřebují, 16A, strana k jihu pro SAT příjem bez problémů. Na recepci malá prodejna, kde je i čerstvé pečivo. To je ale lepší si objednat.

Murner See

Pohled na jezero Murner See

Špičkové rekultivovaný lom, s průzračnou vodou. Spoustu potápějících se kemperů. Možnost si půjčit plachetnici nebo šlapadlo. Doporučujeme.

Pláž u jezera

Pohled na pláž u jezera

Pro letní parné dny je u jezera písková pláž s malým barem. Když dojde pití nebo si sem zajít na kávičku.

Cyklostezka okolo jezer (OberpfälzerSee Radweg)

Cyklostezka okolo jezer

Stezky v perfektním stavu, po většinu asfalt nebo písek. Lze zvolit i obtížnější (kopcovité) trasy. Vždy ale existuje "rodinná" varianta! Mapu doporučujeme koupit dopředu (Kompass,...)

Kemp na břehu jezera

Pohled na kemp přes jezero

Kemp je klidný a jako základna pro cyklovýlety je ideální. Cena je komplet, tzn. i za teplou vodu. Žetony neznají!! Odpad je samozřejmě nutno třídit

Brückelsee

Jezero Brückelsee

Mezi jezery Murner a Brückel je krásný minigolfový araál. Za 10 € na dopoledne se nám nezdá cena přemrštěná. Občerstvení Vám donesou ke hře.

Z plachetnice

Pohled na jezero z plachetnice

Pěkné vyžití, svádějící ke koupi vlastního člunu, je na jezeru Murner. Nedaleko jezera je modelářské letiště skýtající zajímavou podívanou.

Neunburg vorm Wald

Radnice v Neunburg vorm Wald

Husitské město, nedaleko kempu (cca 14 km) se Vám připomene především jídelním lístkem. Ochutnejte husitský řízek se salátem!!

Villa Murano

Pohled na jezero z Villa Murano

U brány kempu je velká restaurace Vila Murano. Parádní terasa s výhledem na jezero, dobrou a promtní kuchyní. Doporučujeme též vyzkoušet.

Copyright © 2007 Benešovi