přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-Krajem Oty Pavla (18.5.-20.5.2012)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy: 65 km
  • Doba jízdy z Prahy: 1 hodina
  • Cena kempu/SP (2+1 noc): 180 Kč (bez elektro +40 Kč, sprcha bez žetonů)
  • Odkaz na kemp/SP: http://www.krivoklat-kemp-visnova2.webnode.cz/
  • Kvalita/vybavení kempu/STP (max. 10 bodů): 7,0
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 7,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 7,5
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 40/10,0
  • Nalezeno cache: 5
  • Seznam SP na naší trase: --

Úvodník

Smrt krásných srnců, náš oblíbený film, ve skutečnosti zapřičinil, kam tento týden vyrazíme. Do kraje Oty Pavla, na Křivoklátsko. Z Prahy po dálnici na Plzeň do Berouna, prvním sjezdem na Nižbor podél Berounky a za necelou hodinku se "kroutíte" po silnici do kempu Višňová II. Kemp opravdu již připraven na sezonu, dá se říct: bez výhrad. Kemp byl ale poloprázdný. Je asi dobré podotknout, že se asi může v areálu rozdělávat ohleň, s ohledem na množství ohnišť kolem. Na Křivoklátě jste na kole do půl hodiny, dá se dojet až na nádvoří, kde se dají kola ve stojanu zabezpečit a absolvovat prohlídku. Kompletní okruh trvá cca 1 a 1/2 hodinky, je radno s tím počítat hlavně s ohledem na malý děcka, kterým obvykle stačí 10 minut. -:D Také by nebylo asi od věci si předem zjistit (www.krivoklat.cz) plánovaný program na daný den. To může být velký zážitek. Cyklostezka z kempu ke hradu je poměrně hodně kopcovitá. To by Vás nemělo ale odradit od vyjížďky na druhou stranu od kempu. Tam je to opravdu okolo řeky Berounky, a nádherné ...

Fotografie

Kemp Višňová II

Kempík Višňová II

Několik kempů a tábořišť se nachází v tomto meandru řeky Berounky. Od Křivoklátu je kemp vzdálen cca 3 km. Škoda jen, že se nenechá jet podél řeky.

Křivoklát

Pohled na Křivoklát

Hrad svou rozhlehlostí a akcemi opravdu překvapil. Doporučuji si vyhradit na prohlídky celý půlden. A i děcka to vydrží. Vstup 190,-Kč a 130,-Kč děti.

Restaurace U Jelena

Restaurace U Jelena

Láká příjemnou nabídkou ale 10 hostů je na ně už MOC !! Nakonec, po malém exempore, jsme se dorazili naproti v hotelu Sýkora. Zde vše Super.

Přívoz Oty Pavla

Přívoz k domu Oty Pavla

Převoz k domu Oty Pavla je překvapivě za cenu "dobrovolné" Vzpomínku a pár peněz si určitě zaslouží. Chvilka na zamyšlení se zde určitě nabízí.

U Rozvědčíka

Restaurace U Rozvědčíky

Restaurace s až ponurou a i velice zajímavou historií nabízí všem rychlé a určitě i kvalitní jídlo a pití. Oběd dáte do 100,-Kč. Doporučujeme.

Berounka u Kněžské skály

Pohled na Berounku u Kněžské skály

Trochu nás překvapila kalná voda řeky, na koupání asi není. Ale nádherných scenérií okolo dokola je dost a dost. I ostrovy na řece jsou zajímavé.

Setkání s Otou Pavlem ...

Na naučné stezce u Oty Pavla

Vodácká stezka je určitě ta nejlepší v širém okolí. Nás si určitě získala a poctivě jsme ji opravdu také četli. Moc hezky a působivě udělaná.

Ráj vodáků ...

Po Berounce pluje spousta vodáků

Příště si musíme naplánovat výlet na lodi. Pozvolný proud řeky nás dost nalákal na vodáckou jízdu. Hlavně ty kešky na ostrovech. Zvláště ty typu 4/4.

Copyright © 2007 Benešovi