přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Nizozemí-Venlo, Floriade 2012 (27.4.-2.5.2012)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy: 1.950 km
  • Odkaz na STP: Venlo-Restaurant DeKraal komplet za 6,0 €, Hotel "Am Krickenbeckersee" komplet za 0,0 €
  • Kvalita/vybavení STP (max. 10 bodů): 8,0-8,5 dle popisu
  • Cena celkem za SP: 6,0 €
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 10,0
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 80/30,0
  • Seznam SP na naší trase: SP Routiers Venlo, SP Kompas

Úvodník

Tak se to po nějakém čekání sešlo. O Floriade 2012 ve Venlo jsme věděli asi 3 roky a jen jsme čekali , jestli se sejdou svátky, škola, počasí a dovolená. Nakonec se vše povedlo a byl z toho neskutečně krásný výjezd. Sice trochu delší než jen po Čechách ale o to krásnější. Určitě nelitujeme času a prostředků vynaložených na tento výjezd. Fakticky vše bylo moc hezké. Z Prahy cesta do Venlo jen po dálnici. Měli jsme obavy z pátečních kolon u větších měst ale ty se nekonaly. Takže za devět hodin jsme byli pohodlným tempem ve Venlo. SP jsme zvolili za benzinkou u restaurace DeKraal (komplet servis za 6€) necelý kilometr od centra města. Trochu jsme se báli hluku ale ten se nekonal. Po Floriade ve Venlo jsme se přesunuli do nedaleké (cca 7 km) oblasti Krickenbeckerských jezer, resp. k modré laguně u Wankumer Heidsee. Perfektní stezky, parádně jsme si zajezdili po dva dny na kolech. Trochu nám výlet kazil problém se zapadlým autem. Neměli jsme s sebou lano ani správné originální "tažné oko" !! Když už se našli lidičky (a bylo jich opravdu dost) co měli i lano tak stejně jako my nechápali, jak to, že Hymer dává do sady krátké oko, které nedosáhne skrz nárazník do rámu. Chybělo cca 70 mm. Problém jsme nakonec vyřešili upevněním lana za zadní nápravu, byť jsme "vygooglili" že je to dost nebezpečné, tahat Hymera na ALKO zpět a ne "dopředu" ! Povedlo se a zatím újma není a asi nebude. Naštěstí nebyly horka jako doma v Česku, teploty byly okolo 21°C. Cesta zpět na 1. máje úplně v pohodě, zpestřena steaky v Hýskově u Berouna. Za 300,-Kč dostanete hovězí, půlkilovej steak přes celý záda! Tak se taky někdy zastavte, je to v "kulturáku".

Fotografie

Venlo

Venlo, náměstíčko

Založeno již za "římských časů". Vliv středověku je velice patrný na architektuře města, které docela dobře odolalo II. sv. válce..

Venlo parkoviště

Jen kola, kola a zase kola ...

Cyklistům opravdu země zaslíbená. Zatím pro nás nejlepší stezky v Evropě daleko široko. Označení, údržba, povrch. Jen samé plusy.

Floriade 2012

Holiny před vstupem

Výstava se nám hodně líbila, jen nemůžeme srovnávat s ostatními v NL, jako jsou Corsa, Keukenhof, . Jeden den na prohlídku stačí.

Kompozice květin

Hezká kompozice květin

Plocha výstaviště je rozsáhlá, některé chudší země ji pojali jako prezentaci služeb a produktů. A většinou moc hezky.

Česká ostuda

Ostuda Česka na Floriade

Nic horšího na výstavišti fakt nebylo. Ani nechci raději vědět, na kolik nás, daňaře, tato ostuda vyšla.

Holandsko=tulipány

Tulipány na výstavě

Také jsme si dost cibulek tulipánů v místním Garden Shopu koupili. Možná bylo na návštěvu ještě brzy. Konec května ?

NL/D Architektura

Německo-holandská architektura

Tento styl se mně moc líbí. Není bez zajímavosti, že všechny vilky mají svůj stožár na vlajku. Kontrola byla 30.4.2012 na den královny.

Utopený

Zapadlý obytňák

Na promoklé louce jsme se zahrabali. Bez lana a správného "tažného oka" to byl docela mazec. Ani EFOY nešel, jak jsme byli nakřivo.

Copyright © 2007 Benešovi