přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Německo, Balt Tour 2016 (30.6.-14.7.2015)

Základní informace

  • Ujeto celkem na výjezdu autem: 1.800 km
  • Průměrná rychlost na výjezdu autem: 79,4 km/hodinu-dálnice; 37,1 km/hodinu-ostatní
  • Průměrná cena SP (noc): 3,9 €/noc; platili jsme za 14 nocí celkem 54,0 €
  • Kvalita vybavení SP (max. 10 bodů): 7
  • Okolí místa přespání (max. 10 bodů): 7
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 8,0
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 210/60
  • Nalezeno cache: 47
  • Seznam SP/P na naší trase:SP Neurupin, Lübeck, Neustadt i/H., Burgstaaken, Plön, Laboe, Rendsburg, Berlin, ...
  • GPS pozice: v textu úvodníku

Úvodník

Na kole podél nádherného mořského pobřeží a při tom se nepotit ? Ano, jde to ... Balt. Naše druhá část, která sice přímo nenavazuje na naši předchozí (minule jsme končili před Rostock-em) ale opravdu také mimořádně krásná trasa (Možná ještě krásnější? Co já vím?). Cestu k moři jsme měli rozdělenou zastávkou ve městečku Neuruppin. Na břehu nádherného jezera Ruppinersee. Lipno zdaleka větší není ... Večer krásná projížďka po okolí, přespáváme na klidném parkovišti nedaleko jezera. (GPS: N52°55'2,0" - E12°48'30,0"). Bylo hezké sledovat "Studující", kteří ve vynikající náladě šli okolo. Podél obytňáků zmlkli, a za rohem opět spustili ... Děti Karavanistů? Kéž by.

Mapa trasy

Mapa trasy Balt Tour 2016

Mapa trasy ve formátu .pdf (5,1 MB) je zde: Mapa naší trasy (označeno černě)



SP Neuruppin

Pohled na SP Neuruppin

Necelých 450km od Prahy je hezké městečko na břehu jezera, s pěknými místy na přespání. Těch 6 hodin jízdy se nechá urazit odpoledne do půlnoci.

Neuruppin

Pohled na P v Neuruppin

Jak jsme zjistili, perfektní cyklostezky a rychlá obsluha "soudruhů" z NDR, předurčuje tuto oblast klidně i k delší návštěvě, než je jen přespání na tripu.

Dominanta Lübecku

Pohled na dominantu Lübecku

Prý "Cihlová gotika", no to je výraz pro dominantu hansovního města Lübeck. Ta atmosféra středověku je fantastická. Z tohoto města se nám vůbec nechtělo.

Salzspeicher - Sklad soli

Pohled na skladiště soli

Malá ochutnávka staveb v Lübecku. Klid, pohoda, je nač koukat. Tady se ukládala sůl, která se pak prodávala dál. Kdo nebydlel u vody, tak "nesolil" :-)

pohled od Trave na Lübeck

Pohled na Lübeck

Pohled z cyklostezky podél řeky Trave na centrum Lübecku. Stezky v perfektní kondici, bez aut a skoro bez pěších. Takhle mají radní ve městě přemýšlet.

Cyklo Bus Lübeck

Pohled na Osvěžovač vzduchu

Na cestě k moři se musí jet tunelem. Tam nás nepustili, ale "převezli" nás cyklo Busem. Jak jink než zdarma. Z trasy si odečtěte 3 km !! :-) A dvakrát!

Travemünde

Pohled na Travemünde

Překlad je jasný: Travemünde = vlévání řeky Trave do ... moře. Zajímavý cíl pro turisty. Návštěva u moře je asi povinnost. Sem jsme dojeli i bez mapy.

SP v Lübecku

Pohled na SP v Lübecku

V neděli je parkování na SP zdarma, jinak za 6,-€. Do centra je to kousek, nedaleko je další SP. Obě jsou ale bez vybavení, jen parking.

Neustadt in Hostein

Pohled na bránu ve městě Neustadt in Hostein

Moc hezké středověké městečko Neustadt in Hostein. Je na cestě, s pěkným SP, spousta "Kešek", nešlo je zde nechat.

Ostrov Fehrman

ohled na La petite France

Na tomto ostrově je dost SP, ale některá jsou jen součástí Kempu a to pak není to, co hledáme, resp. co chceme zaplatit. Jinak nádhera.

Burgstaaken

Pohled na přístav v Saverne

Nocování v přístavu nedaleko města Burg auf Fehrman. Ryby v prodeji nedaleko, město Burg moc hezké. Vše na kole, jak jinak. Automatu jsme moc nerozuměli.

Pláž na ostrově Fehrman

Pohled na palác jknížete Rohana

Na kole je ostrov Fehrman nádherný. Podél moře je jízda fakt nádherná. Jsou i PIT Stopy a servis na bicykl. Jen to koupání asi nic moc.

Jantarová Pláž

Pohled na jantarovou pláž

Koukali jsme, proč lidi chodí po pláži ohnutí a něco pořád dávají do tašek. Pak nám to došlo: JANTARY, hledají jantary. Potom že jantary tady moc nerostou.

Pobřeží ostrova

Nejhezčí dům Alsaska

Také jsme zde našli pár kilo jantarů, a to za docela malou chvilku. Pro moje holky budu mít pěkný dárek, který z nich nechám udělat. Netušili jsme, že je to tak jednoduché.

Zámek v Plön

Pohled na zámek v Plön

Trochu jsme se vzdálili od moře, navštívili jsme městečko u jezer Plön. Nádherný kraj, faktický oddech. A kola jsou stejně v pernamenci. Fakt super.

SP v Plön

Tady je SP v Plön

SP v Plön leží na břehu jezera. Na nástěnce si vyzvednete kartu, vyplníte, pak zaplatíte. Dáte za okno a pak vhodíte do schránky. Fakt to funguje.

Přístav v Laboe

Pohled na lodě v Laboe

Zpátky u moře, stezky na kola super. Podél vln je krásný jezdit, vždycky je nějaká zajímavá zastávka. Pití fakt vždy s sebou. Díky větru budete brzy třeba vysušený.

Okolo Laboe

Pohled na lodě v Laboe

Nechá se zastavit třeba u prodejce uzených ryb, nebo u rybáře koupit rybu připravenou na gril ...My jsme kupovali i jejich super koření na ryby.

Kielský záliv

Pohled na záliv u Kielu

Otázka je jasná: Jak tak velká loď se nepotopí. Něco úžasného, stejně jako setvačníky, které jsou v lodích instalovány. Více na Prima Zoom.

Obr nádhera vyplouvá

Pohled na velkou loď

Toto jsou pro nás suchozemce fascinující pohledy. 7-mi patrové domy plavou po vodě, tak to je síla, NE ? Není, za dva dny si zvyknete, opravdu. Stejně jako my ...

Kiel

Přístav Kiel

Kiel si žije svým vlastním životem. Barva pleti ho v žádném případě nerozhází, natož náš český jazyk ..! Všichni jsme tady ale dost Happy.

SP nedaleko Rendsburgu

Pohled kanál v Rndsburgu

Atraktivní SP nedaleko Rendsburgu, chce to zjistit, kdy plujou okolo ty NEJ ... lodě. Nám stačily i ty mnohem menší ... Kanál spojuje Severní moře s Baltem ...

Copyright © 2007 Benešovi